نگاهی رسانه ای به امضاء تفاهم نامه همکاری‌های جامع ایران و چین

  • کد خبر : 6787
  • 12 فروردین 1400 - 21:36
نگاهی رسانه ای به امضاء تفاهم نامه همکاری‌های جامع ایران و چین

به گزارش شوش۲۴، روز شنبه هفتم فروردین ماه ۱۴۰۰ سند جامع همکاری ایران و چین توسط محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و وانگ یی وزیر خارجه چین امضا شد.این سند با عنوان رسمی «برنامه همکاری‌های جامع ایران و چین» ثبت شده و حوزه‌های سیاسی، امنیتی، دفاعی، فرهنگی، کشاورزی، اقتصادی، علمی، جهانگردی، نفت و […]

به گزارش شوش۲۴، روز شنبه هفتم فروردین ماه ۱۴۰۰ سند جامع همکاری ایران و چین توسط محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و وانگ یی وزیر خارجه چین امضا شد.
این سند با عنوان رسمی «برنامه همکاری‌های جامع ایران و چین» ثبت شده و حوزه‌های سیاسی، امنیتی، دفاعی، فرهنگی، کشاورزی، اقتصادی، علمی، جهانگردی، نفت و انرژی، زیرساخت‌های مخابراتی و فناوری ارتباطات، تجارت، بهداشت و سلامت و … را شامل می‌شود، از همان ابتدا از سوی کارشناسان در سراسر جهان مورد توجه و حتی پیش از امضای آن مورد بحث و گفتگوی بسیار رسانه‌ای قرار گرفته است.
متاسفانه به دلیل اینکه مسئولین ذی ربط بعد از گذشت چند روز از امضای این سند هیچ موضع خاصی در رسانه ملی نگرفته اند و این سند راهبردی را تشریح نکرده اند، رسانه‌های شبکه‌های فارسی‌زبان وابسته به دولت انگلیس ، آمریکا و وابستگان رژیم سعودی، از نخستین روزهای طرح شدن این خبر، خط ثابتی را در تخریب آن و شکل دادن به روایتی خاص با نیت پیگیری پروژه سیاسی خود پی گرفتند این توافقنامه را تشریح و اذهان عمومی را دچار تشویش می کنند.
آنها با فشار به افکار عمومی و برقراری این نسبت که حکومت، شما مردم را محرم خود نمی‌داند و قرار است مستعمره چین شوید، در حال القا کردن این گزاره هستند که جمهوری اسلامی با این قرارداد، ایران را به استعمار کشور چین در خواهد آورد.
ولی آنچه که تا کنون در این خصوص مشاهده شده است، این سند راهبردی و یا به عبارتی توافقنامه ایران و چین یک موضوع جدید نیست و این سند سالهاست که در حال اجرا بوده و این روزها به دلیل اینکه ایران و چین هر دو در تحریم های ایالات متحده آمریکا هستند این توافقنامه علنی شده است تا سیاستهای آمریکا در قبال بلوک شرق را با مشکلاتی مواجه کند.

در این خصوص افزایش تنش بین چین و آمریکا در شرایطی است که کاهش روابط ۲ کشور در ۴۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است. موضوعاتی چون تایوان، دریای چین جنوبی، هنگ‌کنگ، تبت، سین‌کیانگ، جنگ تجاری و کرونا در ماه‌های اخیر روابط ۲ کشور را به تیرگی کامل کشانده است. رسانه‌های چین روزانه صدها مطلب و گزارش درباره این موضوعات و اقدامات آمریکا منتشر کرده و واشنگتن را مورد انتقاد قرار می‌دهند که بشدت بر طبل جنگ سرد می‌کوبد.
به نظر می رسد، آنچه که در خصوص ایران و چین اتفاق افتاده است، وضعیتی است که در قراردادی دیگر در آینده باید منتظر آن باشیم یک تفاهم نامه جدی با روسیه است که ضرب شستی محکم به دهان آنهایی که ایران، چین و روسیه را مورد تحریم قرار داده اند.

روح اله پورطالب، کارشناس مسائل بین الملل

لینک کوتاه : http://shush24.ir/?p=6787

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

[poll id="2"]