چغازنبیل شوش؛ نیایشگاه باستانی ایران

  • کد خبر : 6415
  • 30 بهمن 1399 - 18:27
چغازنبیل شوش؛ نیایشگاه باستانی ایران
چغازنبیل نام یک نیایشگاه باستانی است که در زبان عیلامی با نام زیگورات دور اونتاش (Ziggurat Dūr Untash) خوانده می‌شده است. این نیایشگاه از شهر دوراونتش به جا مانده و در نزدیکی شهر باستانی شوش در استان خوزستان قرار دارد.

به گزارش شوش۲۴ چغازنبیل نام یک نیایشگاه باستانی است که در زبان عیلامی با نام زیگورات دور اونتاش (Ziggurat Dūr Untash) خوانده می‌شده است. این نیایشگاه از شهر دوراونتش به جا مانده و در نزدیکی شهر باستانی شوش در استان خوزستان قرار دارد.

برخی از کارشناسان این بنا را نخستین ساختمان مذهبی ایران می دانند و پژوهشگران بین المللی ارزش بسیاری برای آن قایلند. شهر باستانی دوراونتاش از سه حصـار متحدالمـرکز تشکیل شده که در مرکز آنها یک معبد مُطَبَق یا به اصطلاح باستان، “زیگورات” قرار گرفته است.

زیگورات چغازنبیل طرحی مربع شکل دارد و طول هر ضلع آن به ۱۰۵ متر می رسد. خشت و آجر مصالح اصلی آن را تشکیل می دهند و هسته مرکزی طبقات زیگورات از خشت است و روکشی از آجر روی آن قرار دارد. پلکانی مرکزی در چهار طرف بنا قرار داشت که به طبقه اول راه پیدا می کرد و برای صعود به طبقات بالاتر باید از پلکان ضلع جنوب غربی استفاده می‌شد. این زیگورات به دو تن از مهم ترین خدایان عیلامی ها یعنی اینشوشیناک و نپیریشا اهدا شده است و معابد اصلی آنها در بالای آن قرار داشته اند.یکتا پرس

لینک کوتاه : http://shush24.ir/?p=6415

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

[poll id="2"]