انتخابات یکی از راهبردی ترین موضوعات جامعه ایران اسلامی است که به،طور متوسط در ۴۵ سال گذشته بیش از ۴۰ انتخابات در کشور برگزار شده است.
یک سوالی که همیشه پرسیده می شود این است که چرا باید در انتخابات شرکت کنیم؟
در پاسخ به این سوال در چند مطلب این موضوع را بیان می کنیم که در این بخش اولین مورد بحث مشروعیت نظام اسلامی است.
مشروعیت یک نظام اسلامی دارای سه رکن الهی، مردمی و کار آمدی است که رکن مردمی بودن آن با حضور در انتخابات رقم می خورد که این امر به طور متوسط در ۴۵ سال گذشته هر ساله این امر با حضور در راهپیمایی های متعدد و انتخابات رقم خورده است، از این رو مشارکت حداکثری در انتخابات باعث می شود مشروعیت نظام اسلامی همیشه مورد توجه قرار گیرد و تاثیر مثبتی بر کارآمدی نظام اسلامی داشته باشد.
حضور مردم در انتخابات و یک مشارکت حداکثری در این امر باعث می شود جایگاه برجسته نظام اسلامی بر دیگر نظام های حکومتی به چشم بیایید و موجبات سربلندی این نظام را رقم بزند.
در ابتدای بحث چرایی شرکت در انتخابات را به مشروعیت نظام اسلامی وابسته دانستیم، و در این بخش می خواهیم مبحث تامین کننده امنیت پایدار داخلی و خارجی را رقم بزنیم.
امنیت جزئی از یک نظام سیاسی است که همه دولتمردان تلاش می کنند که در حد توان به آن دست پیدا کنند.
داشتن امنیت مولفه هایی از جمله قدرت، مشروعیت، حکومت و مردم را می طلبد که در یک جامعه تنها زمانی به پایداری می رسد که مبتنی بر حضور حداکثری مردم پای صندوق های رای باشد.
داشتن امنیت داخلی از جمله مباحثی است که با قدرت مردم رقم می خورد و وقتی مردم با حضور در انتخابات عزم خود را برای حمایت از نظام جدی نشان دهند خود به خود امنیت بین المللی نیز شکل می گیرد که این امر باعث به وجود آمدن شرایط برای حفظ نظام اسلامی خواهد شد.
پس حضور در انتخابات باعث ثبات در امنیت داخلی و خارجی میشود که امید داریم مردم در ۱۱ اسفند این امر را به خوبی انجام دهند.
انتخابات در ایران همواره حائز اهمیت بوده و مردم همواره در انتخابات مشارکت داشتند.
مردم می دانند که رای آنها موثر است اما شاید امروز بخشی از مردم اعتماد خود را به ساختارهای اجرایی از دست داده و این امر می تواند سبب شود تا نسبت به انتخابات بی تفاوت باشند.
یکی دیگر از عواملی که همواره مورد توجه نظام برای مشارکت حداکثری است افزایش اعتبار بین المللی با حضور مردم در انتخابات رقم می خورد.
حاکمیت کشورها دارای دو وجه داخلی و بین المللی هستند که میزان استقلال و اقتدار و اعتبار یک کشور در سطح نظام بین الملل ، وابسته به حضور مردم در مناسبتهای ملی و مذهبی آن دارد از این رو انتخابات به عنوان یک ویژگی منحصر به فرد دموکراسی می تواند اقدام بین المللی را در عرصهدداخلی و خارجی یک کشور به ارمغان بیاورد
بنابراین مشارکت حداکثری در انتخابات و اشتیاق جوانان برای شرکت در انتخابات می تواند برای تقویت موضع نظام در مواجهه به محیط بین الملل و دشمنان نظام اسلامی کمک شایانی کند.
روح الله پورطالب