الگوی رای دهندگان در شهرستان های شوش و کرخه چگونه خواهد بود؟

  • کد خبر : 13335
  • 23 شهریور 1402 - 18:13
الگوی رای دهندگان در شهرستان های شوش و کرخه چگونه خواهد بود؟

به گزارش شوش۲۴،تحلیل انتخابات های مختلف در کشور در ابعاد کلان وابسته به عوامل مختلفی همچون جریان ها، رفتارهای سیاسی احزاب و کنش های درون جامعه است. اگر بخواهیم در انتخابات مجلس شورای اسلامی نگاهی به حوزه ی انتخابیه شوش و کرخه بیاندازیم ، مطمئنا نمی توان صرفا بر اساس رفتارهای سیاسی احزاب قضاوت کرد […]

به گزارش شوش۲۴،تحلیل انتخابات های مختلف در کشور در ابعاد کلان وابسته به عوامل مختلفی همچون جریان ها، رفتارهای سیاسی احزاب و کنش های درون جامعه است. اگر بخواهیم در انتخابات مجلس شورای اسلامی نگاهی به حوزه ی انتخابیه شوش و کرخه بیاندازیم ، مطمئنا نمی توان صرفا بر اساس رفتارهای سیاسی احزاب قضاوت کرد لذا بایستی علاوه بر شرایط اجتماعی و اقتصادی، بافت فرهنگی منطقه و شرایط بومی به طور دقیق بررسی گردند تا بتوان وضعیت انتخابات که یکی از مهمترین کنش های اجتماعی ست را در این حوزه ی انتخابیه مورد تحلیل قرار داد.

در بررسی جغرافیای انتخابات در شوش و کرخه، نوع نگرش مردم و ساختار اجتماعی ، پایگاه رأی نامزدهای انتخاباتی را تحت تاثیر قرار داده و جایگاه آن ها را تا حدودی در ترتیب لیست انتخاباتی مشخص می کند.
آمار بالای افراد تحصیل کرده، وجود آمار قابل توجهی از کنشگران و فعالان، وجود اقوام که هر کدام دارای تاثیرگذاری ویژه ای هستند ، طوایف مختلف ، مشارکت نسل جدید با افکاری متفاوت با افکار پدران و مادران، وسعت زیاد و کثرت روستاهای حوزه انتخابیه، هر کدام می تواند به نوبه خود پایگاه رای نامزدها را تحت تاثیر قرار دهد.

این سلسله تحلیل ها که نه بر مبنای پژوهش های استاندارد و معتبر که بتوان اعتبار و پایایی آن را ارزیابی و تأیید کرد، بلکه صرفا بر گرفته از شناخت کلی از بافت منطقه، بررسی گفتمان های محله ای، فضای مجازی و نقطه نظرات افراد صاحبفکر دو شهرستان ، بصورت خلاصه در بخش های مختلف بر مبنای نگاه قومی ، رفتار و میزان تاثیرگذاری نخبگان، رای های سرگردان، اهمیت مشارکت رای اولی ها در جابجایی آرای هر سبد، حضور بانوان محترم در عرصه انتخابات و … تحت عنوان یادداشت های شخصی تهیه و ارائه می شوند.

بخش اول

رفتار انتخاباتی بر مبنای نگاه قومی

با نگاه کلی به بخش های مختلف شوش و کرخه ( بخش فتح المبین، بخش مرکزی شوش، بخش شاوور و بخش مرکزی کرخه) نمی توان این موضوع که پایگاه رای بعضی نامزدها تحت تاثیر ساختارهای اجتماعی همچون ایل و طایفه قرار می گیرد را انکار کرد لذا در بررسی این موضوع باید گفت بازیگران سیاسی علاوه بر سرمایه گذاری جهت کسب رای طایفه و زادگاه خود، با اتخاذ تدابیری همچون گرایش زادگاهی، خویشاوندی، فعالیت های مختلف کشاورزی،فرهنگی، اقتصادی و…( با نگاه به ظرفیت های موجود) در تلاش خواهند بود تا در قلمروی دیگری ورود و اقدام به شبکه سازی کنند.

بخشی از پیامدهای منفی:
در رفتارهای انتخاباتی برای پر شدن سبد رای بر مبنای نگاه قومی:
▪️رای دهی بر مبنای آگاهی از بین خواهد رفت
▪️وام دار بودن منتخب ، به عده ای خاص از قوم خود
▪️تقویت حس برتری قومی و قبیله ای نسبت به قوم و طایفه دیگر در حالی که : وَ جَعَلْناکُمْ شُعُوباً وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکُمْ
▪️رانده شدن اندیشه‌های فراقومی در مسیر پیگیری مطالبات

بخشی از واقعیت ها :
حذف و برچیده شدن نگاه قومیتی از فرهنگ انتخاباتی نیازمند زمان بوده و تحقق کامل آن در کوتاه مدت خلاف واقع خواهد بود اما فرهیختگان، نخبگان فکری و آگاهان اجتماعی می توانند با هدف گسترش اندیشه های فرا قومی برای توسعه پایدار شوش و کرخه، تاثیرات منفی آن را در انتخابات به حداقل برسانند.

بخشی از ظرفیت های موجود :
شوش و کرخه دارای نخبگان فکری و روشنفکران دلسوز و متعهد فراوانی است که می توان از ظرفیت آنها برای روشنگری و سوق دیگران به سوی نگاه های فراقومیتی و منافع منطقه ای و ملی بهره برد.

مروری بر سخنان رهبر معظم انقلاب :
امنیت ملی و آرامش کشور بسیار مهم است و کاندیداهای محترم مراقب باشند به خاطر خطای در تشخیص، گسل های اعتقادی، جغرافیایی، زبانی و قومی را تحریک نکنند و در مسیر طراحی ناتمام دشمن قرار نگیرند.

قابل تامل :
این نوع نگاه ، آن هم صرفا با هدف پر شدن سبد رای یک نامزد، ره آورد و دستاوردی جز حذف نیروهای کارآمدی که می توانستند در سطح کلان ثمره ی بیشتری داشته باشند، نخواهد داشت و موجب سر برآوردن افرادی می شود که نه بر مبنای کارآمدی بلکه به واسطه توسل به ایل و طایفه، خود را برتر از دیگران دانسته و بدون هیچ برنامه ای بر صندلی مسئولیت قرار گیرند./شوشنا

ادامه دارد …

عارف چنانی

لینک کوتاه : http://shush24.ir/?p=13335

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

[poll id="2"]