به گزارش شوش۲۴،محصول استراتژیک نفت این روزها در بازار جهانی با قیمت های بالاتر از حد معمول در حال معامله است.
تلاش برای محدود کردن فروش نفت از طریق امتناع از خرید نفت از تولیدکنندهای مانند روسیه به این معنا نیست که نفت روسیه در انبارها انباشته میشود. این فقط به این معنی است که نفت روسیه خریداران دیگری پیدا خواهد کرد که اندکی کمتر از آنچه روسیه بدون تحریم ها از بابتش عایدی دریافت می کرد، پرداخت خواهند کرد.
جنگ روسیه و اوکراین باعث تحریم های متعددی از طرف دولت های غربی و آمریکا برای روسیه بوده است و از این رو روسیه با تخفیف قابل توجهی نفت خود را به کشورهایی از آفریقا، چین، هند و دومین تولید کننده نفت جهان یعنی عربستان سعودی می فروشد.
عربستان سعودی یکی از معدود کشورهایی است که از نفت خام برای تولید برق استفاده می کند. با این حال، اقداماتی را دنبال می کند تا با افزایش تولید گاز طبیعی و سوئیچ نیروگاهها از نفت به گاز، میزان مصرف نفت خام را کاهش داده و نفت بیشتری را به صادرات اختصاص دهد.
تخفیفی که قیمت نفت خام و نفت کوره روسیه به دلیل تحریمهای غربی پیدا کرده است، نفت کوره روسیه را به خوراک مورد علاقه نیروگاههای سعودی در فصل اوج تقاضای تابستانی تبدیل کرده است.
به گزارش رویترز، صادرات نفت روسیه به عربستان سعودی در سه ماهه دوم سال جاری نسبت به سه ماهه دوم سال قبل دو برابر شده است. ریاض در ماه های آوریل و ژوئن ۶۴۷۰۰۰ تن سوخت از روسیه خریداری کرد. در حالی که این مقدار در مدت مشابه سال ۲۰۲۱ در محدوده ۳۲۰۰۰۰ تن بوده است. سعودی ها از روسیه نفت ارزان می خرند تا نفت بیشتری را برای صادرات ارسال کنند.
اهداف خرید نفت روسیه توسط عربستان
به نظر می رسد عربستان سعودی، اهدافی از خرید نفت روسیه در سر دارد که در ذیل می توان به ان اشاره کرد.
عربستان سعودی با برقراری رابطه حسنه با روسیه علاوه بر خرید نفت ارزان به دنبال این نکته است که بعدها بتواند از طریق روسیه سامانه های نظامی دیگری نیز تهیه کند.
عربستان با انبار نفت خود در فصل سرما از افزایش نرخ نفت سود خوبی به جیب خ اهد زد و این روند باعث ثبات اقتصادی این کشور خواهد شد.
عربستان سعودی در شرایط فعلی که دنیا تحریم های جدیدی را بر علیه روسیه اعمال خواهند کرد، در آینده با فروش قیمت بالاتر نفت،خود را صادر کننده اول جهان خواهد دانست.
روح اله پورطالب
کارشناس مسایل غرب آسیا