چون همیشه آرام و خونگرم است و گفت گو با وی جذاب است؛ جذاب به دو دلیل، اول اینکه یک نسل سومی هدایت مجموعه ای نظامی را به عهده گرفته است، و دوم اینکه گوش شنوایی است برای شنیدن پیشنهادات و انتقاداتی که در هیچ رسانه ای آن را عنوان کرد و او هم با جان ودل پذیرای آنها می باشد، جانشین فرمانده سپاه شوش انگار پس از تجربه ی چند ماهه اش در این سمت خیلی هوشمندانه به پرسش ها پاسخ می دهد، پاسخ ها همراه لبخند البته بدون همراه داشتن شعار های دهن پرکن و غیر قابل انجام، سروان پاسدار عباس احسانی فر در گفتگوی ۳۰ دقیقه ای با شوش۲۴ از اقدامات سپاه شوش در کرونا، از جهاد تبیین و… می گوید.
* حضرتعالی عملکرد ناحیه مقاومت را در سال ۱۴۰۰ و بویژه در دوران کرونا چگونه ارزیابی می کنید؟
_ سپاه در چند بخش، خدمات ، کمکها و امدادها را به مردم شریف شهرستان ارائه داده است، در اولین بخش ضدعفونی معابر و پیاده روها توسط گروه های جهادی حوزه های بسیج انجام شد، در دیگر بخش از کمک های استقرار واحد های تست گیری کرونا را در سطح شهرستان و حومه داشته ایم، در دومین اقدام ، شناسایی دستفروشان و مشاغلی که در کرونا آسیب دیده بودند در اولویت کار قرار گرفتند ، که در انجام این امر با همکاری حوزه های مقاومت بسیج توانستیم افرادی که در این دوران آسیب دیده بودند را شناسایی کنیم و در حمایت از آنها بسته های معیشتی آماده کرده و در قالب نهضت کمک مومنانه در اختیار این افراد قرار دادیم. البته فرماندهان حوزه ها تلاش کردند و کارهای بزرگی را انجام دادند ، یکی از این گامهای بزرگ تولید ماسک و دستکش توسط حوزه های خواهران بوده که با یک همت عالی با راه اندازی کارگاه های کوچک به تولید ماسک و دستکش بپردازند که آنها را بصورت رایگان در اختیار بیمارستان و بازار قرار دهند تا هم مدافعان سلامت و هم دیگر شهروندان استفاده نمایند، و ضمن تقدیر از فرماندهان حوزه های مقاومت بسیج از دکتر دیناروند رئیس مرکز بهداشت و سرگرد صیادی مسئول بهداری ناحیه مقاومت بسیج کمال قدردانی و تشکر را دارم که با تلاش شبانه روزی در مبارزه با ویروس پای کار بودند.
*در خصوص مقابله با جنگ نرم و بویژه جهاد تبیین کارهایی شده اما به هر حال می دانیم کافی نیست بخشی که به نظر خودتان روی آن غفلت شده یا باید بیشتر روی آن کار می شد و نشده اگر نکته و موردی در نظر دارید بفرمایید.
_ جنگ نرم مبحث بسیار مهمی است، چنانچه که مشاهده می کنیم مقام معظم رهبری در موارد گوناگون سخنرانی هایی در ارتباط با جنگ نرم داشته است، امام خامنه ای در دهه ی های گذشته از تهاجم فرهنگی ، شبیخون فرهنگی و در همین اواخر از نفوذ فرهنگی سخن به میان آورده است.اگر دو دهه گذشته برای سخنان مقام معظم رهبری برنامه های هدفمند داشتیم ، چه بسا بهتر می توانستیم این مسئله را درک و موفق تر عمل کنیم.
قطع به یقین باید گفت که دشمن با این هدف جلو می رود که اسلام در راس نباشد و در یک جامعه اسلامی و با لباس اسلام با اسلام و انقلاب بجنگد، سلاح دشمن ترویج کفر ، شرک و نفاق است. در چنین موقعیتی ، دشمن شناسی ضرورت دارد، یکی از راههای دشمن شناسی و شناخت آن ، بصیرت افزایی است، ما وظیفه داریم درباره فرمایشات دغدغه مند باشیم، و قطع به یقین باید گفت که ۳۰۰ آیه قرآن در رابطه با جریان های خطرناک وجود دارد. و تاکنون کارهای خوبی انجام شده اما بیشتراز گذشته باید در عرصه های تعلیم و تربیت، صدا و سیما، فضای مجازی و نشست های روشنگری فعال شویم. چرا که دشمن در قالب جنگ سخت توان رویارویی با جامعه اسلامی را ندارد، پس با جنگ نرم و به ویژه از طریق فضای مجازی و شبکه های اجتماعی با سخن پراکنی و بزرگ جلوه دادن برخی اتفاقات تلاش می کند تا جامعه را روبه یاس و ناامیدی سوق دهد.
پس وظیفه ما این است که روشنگری کنیم ، با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و قرآن که بر روی بصیرت افزایی تاکید کرده اند بصیرت افزایی و روشنگری در قالب جهاد تبیین را جدی بگیریم.
*در ماهی بسر می بریم که چند تاریخ مهم از جمله سوم ، چهاردهم و پانزدهم در آن وجود دارد ، شما به عنوان یک نسل چهارمی چگونه این خاطرات را روایت می کنید؟
_سالروز عملیات بیت المقدس به عنوان روز مقاومت ایثار و پایداری معروف است،در طول هشت سال دفاع مقدس مردم خرمشهر حماسه ای به یاد ماندنی را خلق کردند، مردمی که بدون هیچ امکاناتی از مال و جان خود گذشته اند اما یک وجب از خاک شهرشان را به دشمن ندادند، سوم خرداد و فتح خرمشهر می توانیم جهاد آگاهانه و شجاعانه مظلومانه ملت ایران است، روزی که مقاومت و از خودگذشتگی نام گرفت، پیروزی در عملیات بیت المقدس نقطه ی عطفی شد برای پیروزی های بعدی و استفاده از جوانان که این باعث شد از فرماندهان جوان استفاده کردم، چنانچه در عملیات های ثامن الائمه تفکر و تدبیر فرماندهان جوان را مشاهده می کنیم.
گرامی می داریم یاد و خاطره بنیانگذار انقلاب اسبامی در شرایط کنونی ، بیش از هر زمان دیگری از فرصت اندیشه دینی و سیاسی و آرمانهای اخلاقی و انسانی امام خمینی (ره) نیازمند هستیم، اما آنچه که در این برهه از زمان این نیاز را دو چندان می کند، شرایط دشوار بین المللی ، منطقه ای و داخلی است، امام خمینی با ژرف اندیشی خودش از ماهیت استکباری قدرتهای سلطه گر پیش بینی کرده بود همانگونه که تضاد منافع قدرتهای بزرگ در بیشتر نقاط جهان با شعله ور شدن جنگ در اروپا و مشکلات دیگری به بار آمده، در خاورمیانه علیرغم اینکه آرامش و امنیت مردم سوریه عراق یمن افغانستان در اثر پیامدهای لشکرکشی های نا مشروع آمریکا و هم پیمانانش سلب شده و فلسطین و قدس عزیز همچنان در کنار صهیونیستها است، و شاهد جنایت رژیم صهیونیستی با حمایت کاخ سفید و دیگر کشورهای غربی هستیم و نیز دولت های وابسته عربی نیز در تلاش برای برقراری روابط با این رژیم هستند، موضوع قابل توجه این است که بتوانیم اندیشه ی امام را ادامه دهیم، یکی از اهداف جهاد تبیین این است که اندیشه ها و آرمانهای امام تبیین شود.
پانزده خرداد می توان اینگونه روایت کرد که این روز توانست سر آغاز فصلی باشد برای مردم ایران و انقلابی که با خون شهدا به بار نشست و این نهال تنومند رشد کرد تا فریاد آزادی خواهی را در تمام جهان طنین انداز کند.
*در شرایط کنونی که هم در جنگ اقتصادی و هم تهاجمات فرهنگی هستیم، آیا می توان از انسجام ملی و فرهنگ مقاومتی که در دوران دفاع مقدس وجود داشته است ، استفاده کرد؟
_دفاع مقدس درس بزرگ نسل اول انقلاب است، در دوران جنگ تحمیلی ما یاد گرفتیم که روی پای خودمان بایستیم و در همین دوران تحقق حق و گسترش عدالت بود که با اتکا به گزاره ی ما می توانیم ، توانستیم در برخی عرصه ها به خود کفایی برسیم، شرایطی که در حال حاضر داریم شباهت بسیاری به آن دوران دارد، یکی از اهداف دشمن در جنگ اقتصادی و فشار از طریق تحریمها همان ایجاد یاس و ناامیدی است، اگر با تجارب ارزنده ای که از زندگی شهدا آموخته ایم پشتیبان ولایت فقیه باشیم ۹۴ از وصیت نامه ها شهدا از ولایت فقیه و پشتیبان ولایت فقیه بودن ذکر شده است، حامی رهبرمان در عمل باشیم، سال جاری که هم به نام تولید، اشتغالزایی و دانش بنیان نام گذاری شده است، امیدوارم که بتوانیم منویات رهبری در خصوص شعار این سال را به اجرا در آوریم.
*اقدامات فرهنگی ناحیه در خصوص فرهنگ ایثار و مقاومت چگونه ارزیابی می کنید؟
در ارتباط با این سئوال باید بگویم که یادواره شهدا،دیدار با خانواده شهدا، حمایت از گروه های سرود شهرستان، نصب تابلوی شهدا در ورودی روستاها به شهرستان،بیلبورد های فرهنگی، غبار روبی شهدا،برگزاری مراسمات مذهبی، گروههای جهادی در یادمان فتح المبین و همچنین مستقر شدن گروههای جهادی در اربعین و در تمام مناسبتهای ملی_ مذهبی از جمله اقدامات فرهنگی ناحیه مقاومت بسیج شهرستان در سال ۱۴۰۰ بوده است.
خبرنگار: مریم فدایی